Dakbedekking vervangen

Kunststof dakbedekking

De meest duurzame dakbedekking

Kunststof dakbedekking is milieuvriendelijker dan bitumineuze dakbedekking, omdat het dunner en lichter is en 100% recyclebaar. Er hoeft ook geen brander aan te pas te komen.

Kunststof dakbedekking is geschikt voor platte en hellende daken. Omdat kunststof licht van gewicht is, kan in veel gevallen worden volstaan met een lichtere dakconstructie. Er zijn talloze typen en soorten, maar de meest gebruikte materialen zijn EPDM en PVC.

EPDM dakbedekking vraagt weinig onderhoud en gaat probleemloos 40 tot 50 jaar mee. De folie (1-1,5 mm dik) wordt vaak koud verlijmd en kan desgewenst in de fabriek op maat worden gemaakt. Het kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht, met uitzondering van oude mastiek dakbedekking. In dat geval moet de oude mastiek worden verwijderd of een scheidingslaag worden aangebracht. EPDM is 100% recyclebaar.

PVC dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, met uitzondering van bitumen, polystyreen en andere organische oplosmiddelen. In voorkomende gevallen moet een scheidingslaag worden aangebracht. De dakbanen worden geleverd in een gewapende en ongewapende uitvoering. De levensduur bedraagt 20 tot 30 jaar, afhankelijk van de dikte (minimaal 1,2 mm). Hoe dikker de folie, hoe langer de levensduur.

Meer informatie? Bel 010 - 850 12 00.


Dakbedekking vervangen - Rotterdam e.o.